Cursus intuïtief schilderen ‘De reis van jouw Ziel’

Je bent best tevreden met je leven, maar diep van binnen had je het je toch anders voorgesteld. Je mist passie en bevlogenheid en vraagt je soms af wat de zin is van je leven. Het beruchte ‘Is dit alles?’ gevoel steekt dan de kop op.

Hoe zou het voor je zijn om

 • te beseffen dat je helemaal goed bent zoals je bent?
 • de reis naar binnen te maken en zelf te ervaren hoe waardevol en kostbaar je bent?
 • weer in contact te komen met jouw ziel, het kostbare deel in jou dat er altijd al was en altijd zal zijn?
 • het leven te leiden waar je voor bedoeld bent?
 • je over te geven aan dat wat er is?

 

Door te werken met je handen en niet met je hoofd kom je in contact met wat onbewust in je leeft, zoals verlangens  die je was vergeten. Het is goed en helend dat uit te beelden.

Cursus ‘De reis van jouw Ziel’

In de zevendelige schildercursus ‘De reis van jouw ziel’ maak je een creatieve reis door de zeven levensfases. Iedere fase kent zijn eigen groeipijnen en vreugdemomenten. Vanuit de oorsprong (waar je vandaan komt en naar terugkeert) reis je naar je geboorte, je kindertijd, je jongere zelf, je volwassen zelf, je oudere zelf en via de dood keer je tenslotte terug naar jouw oorsprong. Al deze levensfasen zijn altijd in jou aanwezig. Je hebt op elk moment alle sleutels in handen. Als volwassene kun je contact maken met je innerlijke kind en als kind komt soms de wijsheid van jouw oudere zelf naar boven. Je levenslijn loopt van jong naar oud, maar tegelijkertijd ben je gelaagd.

Iedere levensfase vormt je verder als mens. Je ziel is echter altijd intact en laat zich zien in momenten van vreugde, extase en ontroering. Op die momenten val je samen met wie je werkelijk bent. Door je hiervan bewust te zijn ervaar je steeds meer vreugde, ook als het leven tegen zit.

Deze cursus gaat over jouw innerlijke groei. Creativiteit is een middel om te ervaren wat in je leeft. Het gaat erom dat echt te voelen. Het resultaat is minder belangrijk.

Wat leer je in de cursus?

Tijdens de cursus ‘De reis van jouw Ziel’ ontwikkel je je op persoonlijk, spiritueel en creatief vlak. Deze unieke mix zorgt ervoor dat je:

 • Persoonlijk
  Meer inzicht hebt in hoe jij de diverse levenfases doorlopen hebt, welke mooie en minder mooie ervaringen jou hebben gevormd. Door die ervaringen vorm te geven, geef je ze letterlijk een plekje. Dat zorgt voor heling en groei.
 • Spiritueel
  Je beseft dat de plek die jij inneemt niet toevallig is, maar een onderdeel vormt van een groter geheel. Je ziet meer en meer in wie je werkelijk bent. Hierdoor ontstaat meer rust in je leven, meer (zelf)vertrouwen en accepteer je jezelf en jouw situatie zoals het is.
 • Creatief
  Toegang hebt tot de bron van creativiteit die in elk van ons zit. Je weet hoe je diverse schildertechnieken toepast en hoe je jouw gevoel in kleur en vorm uitdrukt.

Je hoeft geen ervaring met schilderen te hebben! Maar het mag natuurlijk wel 😉

Details en aanmelden

 • De cursus wordt gegeven in Azil Centrum voor Levenskunst, op loopafstand van station Dordrecht.
 • De cursus ‘De reis van jouw ziel’ heeft 7 maandelijkse lessen, op vrijdagmiddag.
  De eerste keer op vrijdag 19 oktober 2018, de overige data zijn: vrijdag 16 november (december is voor iedereen een drukke maand dus die slaan we over) vrijdag 18 januari, vrijdag 15 februari, vrijdag 15 maart, vrijdag 12 april en vrijdag 10 mei 2019.
 • Iedere les duurt van 13:00 uur tot 17:00 uur.
  Dit betekent niet dat je al die tijd aan het schilderen bent. Het is juist de bedoeling dat je naar je gevoel luistert (de stem van je Ziel). Vanaf 13:00 ben je welkom, om 13:30 uur volgt uitleg over kleur en techniek en over de levensfase van die les. Na een korte gezamenlijke visualisatieoefening (geleide meditatie) ga je in jouw eigen tempo aan de slag. Om 16:00 is er een deelronde. Als je dat wilt, kun je daarna nog doorschilderen tot 17:00 uur. Je bent vrij om te komen en te gaan wanneer jij wilt.
 • Je schildert op een groot doek van 80 bij 60 cm. Dit doek gebruik je de hele cursus. Steeds opnieuw kies je waar je over heen schildert en wat meegaat naar de volgende fase. Alles wat je overschildert, blijft aanwezig op je doek, ook al zie je het niet meer. Net zoals je weet dat je ooit een baby en een kind was.
 • De cursus kost € 315,00. Dit is inclusief alle materialen en consumpties.

De Reis van jouw Ziel from Lia van den Berg on Vimeo.


Liever een individueel traject?
Neem contact op, dan bespreken we samen wat het best bij je past.