Herken de Godin in jezelf

Meditatiecursus

Mediteren kun je op heel veel verschillende manieren doen. Eigenlijk is alles wat je met volle aandacht doet meditatie. Dus ook lopen, in de tuin werken of afwassen. Bij meditatie gaat het er om aanwezig te zijn bij wat er is zonder daar wat aan te willen veranderen of er over te oordelen.

Stil staan bij wat er is
Hoewel je elk moment van de dag als meditatiemoment kan gebruiken is het ook fijn om af en toe echt even stil te staan bij hoe het met je gaat. De tijd te nemen om naar binnen te keren en te ontdekken wat er van binnen leeft. Vaak gun je jezelf daar de tijd niet voor, er is ook zoveel wat nog ‘moet’. Wat helpt om jezelf wel deze momenten van rust en bezinning te gunnen is het samen met anderen te doen. Net als bij sporten is het bij meditatie fijn om het in een groep te doen en net als bij sporten is het fijn om begeleid te worden.

De zeven Godinnen
Iedere vrouw heeft kenmerken van de zeven Godinnen in zich, alleen niet iedere vrouw is zich daar bewust van. Dat is jammer want je kunt veel van ze leren. Door in contact te komen met deze delen van je persoonlijkheid leer je jezelf beter kennen en kun je deze delen bewust inzetten of om raad vragen.

Misschien herken je jezelf in de koele strategische Athena of zou je wat meer van de wulpse Aphrodite willen laten zien. Vraag raad aan de wijze Hestia of deel juist haar wijsheid (die ook in jou aanwezig is!) met anderen. Kun je wat meer doelgerichtheid en focus in je leven gebruiken? Geef dan jouw Artemis de ruimte en zie waar het toe leid.

Afgelopen woensdag heb ik voor het eerst op een matje gezeten om te mediteren. Het was heerlijk, ik heb genoten van de liefdevolle sfeer die Lia zo moeiteloos schept.

Informatie over de Godinnen
Tijdens iedere les staat er een andere Godin centraal. Je krijgt hierover meer informatie, en doet ademhalings –  en bewegings oefeningen. Het gaat hierbij absoluut niet om flexibiliteit, het verbeteren van je conditie of spieren, maar om bewust bewegen.

Meditatie helpt je te accepteren wat je niet veranderen kan, te veranderen wat je niet accepteren kan, en geeft je de wijsheid om het verschil te zien.

Vriendelijk zijn voor jezelf
Tijdens deze ochtenden staat vriendelijk zijn voor jezelf voorop. Je hoeft niet een uur stil te zitten in een onmogelijke houding. Voor wie wil, zijn er stoelen en er zijn meer dan voldoende kussens aanwezig om het jezelf comfortabel te maken.

Ervaring met meditatie is absoluut niet nodig!

  • De cursus wordt gegeven in Azil Centrum voor Levenskunst, op loopafstand van station Dordrecht.
  • De meditatiecursus bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten op vrijdagochtend van 9:30 uur tot 10:30 uur.
  • De data zijn: 10, 17, 24 en 31 januari, 7, 14 en 21 februari
  • De cursus kost € 75,00.  Kun je niet alle data of wil je alleen af en toe mee doen dan betaal je € 15,00 per keer.

Trek gemakkelijk zittende kleding aan en zorg voor dikke sokken. De ruimte waarin we mediteren kan ’s winters koud zijn.