Mediteren op vrijdagochtend

Elke vrijdagochtend van 9:30 uur tot 10:30 uur is er een meditatiebijeenkomst in de Kapel van Azil Centrum voor Levenskunst.

Deze bijeenkomsten op zijn voor iedereen die

  • Wel eens mediteert en hier meer regelmaat in wil.
  • Het prettig vindt om in een groep te mediteren.
  • Meer variatie wil in de vormen van meditatie.
  • Nog nooit gemediteerd heeft en hier kennis mee wil maken.

De meditatiebijeenkomsten hebben als doel Jezelf te ont-moeten. Je leert te Zijn met wat er is. Er hoeft niets te veranderen, niet in jou, niet in de ander en niet in de situatie.

Meditatie helpt je te accepteren wat je niet veranderen kan, te veranderen wat je niet accepteren kan, en geeft je de wijsheid om het verschil te zien.

Vriendelijk zijn voor Jezelf

Tijdens deze ochtenden staat vriendelijk zijn voor Jezelf voorop. Je hoeft niet een uur stil te zitten in een onmogelijke houding. Voor wie wil, zijn er stoelen en er zijn meer dan voldoende kussens aanwezig om het jezelf comfortabel te maken.

Diverse vormen van meditatie

De bijeenkomsten zijn afwisselend, we gaan zit, lig en loopmeditaties doen, geleide meditaties, meditatie in beweging en ademhalingsoefeningen. Na de meditatie drinken we gezamenlijk thee en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden als daar behoefte aan is. Ik zorg voor teken- en schrijfmateriaal voor het geval je iets vast wilt leggen.

Benieuwd hoe een meditatie klinkt?
Op deze pagina kun je een aantal geleide meditaties en visualisaties beluisteren.

Ervaring met meditatie is absoluut niet nodig!

Gratis kennismaken

Bij afname van een strippenkaart is de eerste bijeenkomst gratis. Een strippenkaart met vijf strippen kost € 50,00. De strippenkaart blijf 3 maanden geldig. Liever incidenteel meedoen? Dat kan ook, je betaalt dan € 12,00 per keer.

Trek gemakkelijk zittende kleding aan en zorg voor dikke sokken. De ruimte waarin we mediteren kan ’s winters koud zijn.

Fijn als je even laat weten dat je komt, dan ligt er een matje en een kussentje voor je klaar! Dat mag via een mailtje maar je kunt ook een WhatsApp berichtje sturen 06-25025032