Online training Bevrijd jezelf, omarm je emoties

Vraag jij je ook regelmatig af waarom je niet doet wat je echt wilt? Merk je dat je verlangens hebt die niet vervuld worden omdat je je tegen laat houden door negatieve gedachten, emoties of opmerkingen van anderen? Of heb je eigenlijk geen idee wat je wilt en leef je op de automatische piloot?

Bewustwording

De eerste stap om hier verandering in te brengen is bewustwording. Je bewust worden van wat er onbewust in jou leeft. De reden waarom je vaak niet doet wat je echt wilt, is omdat je vooral vanuit je dagelijkse bewustzijn reageert. Deze bewustzijnslaag heeft als doel te analyseren, te rationaliseren en dan beslissingen te nemen. Verstandige, veilige en goed doordachte keuzes, maar vaak niet de keuzes waar je blij van wordt.

Bewustwording is de eerste stap naar verandering
Bewustwording is de eerste stap naar verandering

Je onderbewuste is veel primitiever en reageert direct op allerlei impulsen, net als een kind. Het zijn niet altijd de meest verstandige keuzes, maar je wordt er vaak wel blij van. Als volwassene ben je vergeten dat je een kind was, vol dromen en gevoel dat alles mogelijk is. Je onderbewuste kan je ook tegenwerken, bijvoorbeeld door irreële angsten. 

Als je jezelf beter wilt begrijpen en ontdekken wat je echt wilt in dit leven zullen je dagelijkse bewustzijn en je onderbewustzijn samen moeten werken. Ze hebben beiden andere prioriteiten, spreken een andere taal, maar jij kunt ervoor zorgen dat ze elkaar begrijpen en versterken.

Samenwerken

In de online cursus ‘Bevrijd jezelf, omarm je emoties’ ga je aan de slag met  schrijven en praten, de voorkeur van je dagelijkse bewustzijn, en met beelden en emoties, de voorkeur van je onderbewuste. Door je bewustzijnslagen te laten samenwerken, zul je merken dat het gemakkelijker wordt om te doen wat je écht wilt en dat je minder wordt beperkt door (on)bewuste blokkades. 

Deze investering in jezelf  kost € 147,00

 

Twijfel je nog of deze cursus wat voor je is? Meld je dan aan voor de introductie les op en beslis daarna of je heel de cursus wilt volgen. Je betaalt voor deze introductieles € 10,00.

De training bestaat uit 8 online bijeenkomsten op de maandagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur

 • Maandag 5 oktober: De kracht van emoties (introductieles)
 • Maandag 19 oktober: Bewustzijn, wat is dat eigenlijk?
 • Maandag 2 november: Maak kennis met je drie zelven.
 • Maandag 16 november: Transformeer woede in kracht.
 • Maandag 30 november: Wat heeft angst jou te vertellen?.
 • Maandag 14 december: De helende werking van verdriet
 • Maandag 4 januari 2021: De zware last van schuld en schaamte.
 • Maandag 11 januari 2021: Begeleid jezelf.

Kun je er een keer niet bij zijn, dan neem ik de les voor je op en kun je later terugkijken.

Praktisch

De online training  ´Bevrijd jezelf, omarm je emoties´ wordt gegeven via Zoom, dit is een gratis programma dat je kunt installeren op je laptop, pc, tablet of telefoon. Het fijne van dit programma is dat we elkaar kunnen zien en horen. Je hoeft de deur niet uit en kunt de training volgen vanuit je eigen huis. Vooraf aan iedere bijeenkomst ontvang je een link van mij waarmee je toegang krijgt tot de virtuele ontmoetingsruimte. Ik ben 15 minuten van te voren aanwezig zodat ik je kan ondersteunen met eventuele technische problemen.

Kun je er een keer niet bij zijn, dan neem ik de les voor je op en kun je later terugkijken en de oefeningen dan doen. De trainingen zijn altijd live het zijn dus geen vooraf opgenomen video’s.  Tijdens de training is er alle ruimte voor vragen, maar deze kun je ook later stellen in de besloten Facebookgroep. In deze groep kun je de uitwerking van de oefeningen plaatsen, ervaringen uitwisselen en vragen stellen.

Ik was bang dat ik me minder goed zou kunnen concentreren bij een online cursus, niets is minder waar. Het voelt net alsof we gewoon met elkaar in één ruimte zitten.

Hoe ziet een trainingsbijeenkomst er uit?

 • Als alle deelnemers aanwezig zijn, doen we een kort rondje om even te weten hoe het met iedereen is. 
 • Vervolgens krijg je informatie over het onderwerp, en ga je aan de slag met diverse  teken- en schrijfopdrachten.
 • Aan het eind van de bijeenkomst kan je, als je dat wil, iets delen over je ervaringen.
 • Alle informatie die tijdens de les besproken wordt ontvang je na de les in je mailbox. Je hoeft dus geen aantekeningen te maken en kan alles nog eens op je gemak doornemen.

Om voldoende individuele aandacht te kunnen garanderen is er plaats voor 8 cursisten. Bij meer aanmeldingen wordt de groep gesplitst.

Wat heb je nodig?

De oefeningen  hebben als doel inzicht te geven in jezelf. Het gaat om het proces, niet om het resultaat. Voor elke bijeenkomst laat ik je weten wat je die keer kunt gebruiken. Mocht je het niet in huis hebben dan is er altijd wel een alternatief. Wat in ieder geval handig is om te hebben:

– Blanco papier, gewoon printerpapier is prima.
– Potloden, stiften of wasco, gebruik dat wat jij fijn vindt.
– Een schrift met lijntjes en een pen die prettig schrijft.
– Tijdschriften, schaar en een plakstift.

 

Ik ben steeds weer verrast wat deze schijnbaar eenvoudige oefeningen mij opleveren. De combinatie van tekenen en schrijven geeft zoveel inzicht!

Na deze training:

 • Heb je meer kennis over de diverse bewustzijnslagen en hoe je ze beter samen kunt laten werken.
 • Ben je je bewust van de positieve intenties van je emoties.
 • Luister je naar je emoties zonder er mee samen te vallen.
 • Neem je de regie voor je eigen geluk in handen.
 • Accepteer je jezelf precies zoals je bent.


Deze investering in jezelf  kost € 147,00

Twijfel je nog of deze cursus wat voor je is? Meld je dan aan voor de introductie les op en beslis daarna of je heel de cursus wilt volgen. Je betaalt voor deze introductieles € 10,00.

Hiervoor krijg je:

 • Zeven online trainingsbijeenkomsten van 1,5 uur via Zoom.
 • Toegang tot de besloten Facebookpagina waar je al je vragen kunt stellen.
 • Tien procent korting op een individueel traject als je behoefte hebt aan extra ondersteuning. (geldig gedurende de gehele periode van de cursus)
 • Mijn volledige  aandacht, feedback en tips.
 • Een reader met alle informatie zodat je alles nog eens door kunt nemen.

Wil je meer informatie of vraag je je af of deze training voor jou geschikt is? Neem dan even contact op via mail lia@on-beperktleven of WhatsApp. Het verplicht je tot niets.