Over mij

Sami Brass2Als kind al had ik een grote fantasie, droomde graag en vaak weg. Dit tot grote ergernis van de volwassenen om mij heen. Pas in mijn opleiding tot KunstZinnig Dynamisch coach/counselor ontdekte ik de kwaliteit hiervan. Ik kan me heel goed in de ander verplaatsen, vind niets raar en zie overal mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Tekenen en schilderen
Ik vind het heerlijk om te tekenen en te schilderen zonder dat het iets hoeft te worden. Het geeft mij inzicht in mijzelf en mijn situatie. Juist als ik iets moeilijk onder woorden kan brengen helpen beelden mij om de situatie en de emoties die dit oproept helder te krijgen. Bij mijn tekeningen en schilderijen gaat het er nooit om dat ik iets moois wil maken. Ik wil een emotie uiten, en als het resultaat dan ook nog de moeite waard is om op te hangen, is dat mooi meegenomen.

Het hoeft niet mooi te zijn
Bij de creatieve oefeningen in mijn workshops, trainingen en individuele sessies, gaat het altijd om het doen en niet om of het ‘mooi’ of ‘gelukt’ is. Het gaat om de inzichten die het oplevert en waar je weer mee verder kunt. Mooi kunnen tekenen is dus ook absoluut geen noodzaak om voor Verbeeldende therapie te kiezen.

Als het leven anders loopt
Ik weet hoe het is om je verwachtingen bij te stellen. Om te accepteren dat het leven dat je zo graag wil, door omstandigheden, niet haalbaar is. Hoe het voelt om je gezondheid, dierbaren en werk te verliezen. Ik weet dat ‘je best doen’ niet altijd tot het gewenste resultaat leidt. Zo wilde ik graag carrière maken in de zorg. Helaas bleek ik hier niet voor geschikt. Ik kon het tempo niet bijbenen en miste het overzicht. Ook in mijn relaties loopt niet altijd alles zoals ik zou willen, al doe ik nog zo mijn best. Er zijn wel meer zaken in mijn leven die ik liever anders had gezien.

Boom2Het waren vooral de emoties, die met deze gebeurtenissen gepaard gaan, die het leven moeilijk maakten. Ik werd er door overspoeld, of probeerde ze zoveel mogelijk te onderdrukken. Beiden leiden niet tot het gewenste resultaat, namelijk mezelf en mijn situatie te aanvaarden zoals deze is.

Perfecte imperfecties
Door verschillende opleidingen weet ik hoe ik anders met mijn emoties om kan gaan. Ik leerde mezelf beter leren kennen en aanvaard mijzelf zonder voorwaarden. Ik ben blij met mijn perfecte imperfecties. Mijn (levens)ervaring en kennis wil ik graag inzetten voor mensen die, net als ik, beseffen dat het leven niet maakbaar is, maar je er wel het beste van kunt maken.

Lia begrijpt hoe ik me voel en dat ik soms up-dagen heb en soms down-dagen. Ze is in staat om mijn fantasie en mijn creativiteit te prikkelen. Elke keer weer ben ik opgewekt na ons contact en zie ik dat ik eigenlijk hartstikke goed bezig ben. Dat ik er mag zijn en dat ik goed genoeg ben.