Verbeeldende therapie

Waarom kiezen voor Verbeeldende therapie?

1b_opt (3)Verbeeldende therapie maakt het gemakkelijker om uit te beelden wat je wat je moeilijk onder woorden kunt brengen. Het geeft een stem aan wat van binnen leeft. Door te werken met symbolen en metaforen kun je op een andere manier uiting te geven aan emoties, gedachten en gevoelens en krijg je inzicht in wat er met je gebeurt.

Alles wat je nodig hebt om je leven in eigen hand te nemen zit al in jou. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is deze kwaliteiten en talenten ontdekken en leren te gebruiken.

Samen met mij ga je aan de slag om je te ontdoen van alle gedachten en overtuigingen die je beletten om te worden wie je werkelijk bent. We gebruiken hiervoor diverse (creatieve) technieken. Hierdoor kom je tot inzichten die je verder helpen in jouw proces van acceptatie, verwerking en verandering.

Het gaat er bij Verbeeldende therapie niet om dat je een mooie tekening maakt. Het gaat om wat je ervaart tijdens de verschillende oefeningen. Je (innerlijke) verbeelding  is het uitgangspunt voor het gesprek.

creatieve oefeningn